Trouwen of samenwonen

Gaat u trouwen? Of gaat u een geregistreerd partnerschap aan? Als u pensioen opbouwt bij SPMS krijgt uw partner een partnerpensioen als u overlijdt. Gaan u en uw partner samenwonen? Dan krijgt uw partner onder bepaalde voorwaarden partnerpensioen op het moment dat u overlijdt.

In de pensioenregeling van SPMS bent u verplicht een partnerpensioen voor uw partner te verzekeren. U hoeft uw partner hier niet zelf voor aan te melden. Een huwelijk of een geregistreerd partnerschap wordt via de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) aan ons doorgegeven. Als u overlijdt ontvangt uw partner automatisch een partnerpensioen van SPMS.
Woont u samen? En hebben uw partner en u een samenlevingsovereenkomst afgesloten bij een notaris? Dan ontvangt uw partner niet automatisch een partnerpensioen als u overlijdt. 

Meld uw partner zelf aan

Wilt u dat uw partner wel recht heeft op een partnerpensioen? Meld uw partner dan aan voor de verzekering van een vrijwillig partnerpensioen. Stuur het aanmeldingsformulier vrijwillig partnerpensioen én een kopie van de akte van samenlevingsovereenkomst op naar het postadres van SPMS.  In de premietabel ziet u een overzicht van de premiebedragen inclusief het partnerpensioen.

Ingangsdatum verzekering vrijwillig partnerpensioen

De verzekering van het vrijwillig partnerpensioen gaat in op de eerste dag van de maand nadat wij de stukken hebben ontvangen. Als wij de stukken op de eerste dag van de maand ontvangen, gaat de verzekering op die dag al in.
In de brochure Zorg voor partner en kind vindt u meer gedetailleerde informatie over het partnerpensioen van SPMS.