Pensioen aanvragen

Wilt u binnen 6 maanden met pensioen gaan? Vraag uw pensioen dan digitaal aan in MijnSPMS. U ziet direct wat u aan pensioen gaat ontvangen. Wel zo makkelijk!

In MijnSPMS doorloopt u stap voor stap alle keuzes die u heeft. U ziet vervolgens direct wat dit financieel voor u betekent. Uw keuzes kunt u zo vaak aanpassen als u wilt. Heeft u alles naar wens ingevuld? Accepteer dan uw pensioenplan en uw aanvraag is verzonden. U ontvangt van ons een bevestiging per post of bij uw documenten in MijnSPMS. Daarna is uw aanvraag definitief.

Loonheffingskorting is een korting op de door u te betalen inkomensbelasting waardoor u minder belasting betaalt. De Sociale Verzekeringsbank past vanaf uw AOW-leeftijd automatisch loonheffingskorting toe op uw AOW. SPMS past niet automatisch loonheffingskorting toe. Wilt u dit wijzigen? Geef dit door via MijnSPMS en aan de Sociale Verzekeringsbank. U mag zelf kiezen op welke uitkering u de loonheffingskorting laat toepassen. Het kan verstandig zijn de loonheffingskorting over de hoogste uitkering te genieten. Kijk op de site van de Sociale Verzekeringsbank voor meer hulp bij uw keuze.

  • De DigiD app om in te loggen op MijnSPMS. Of inloggen met DigiD met extra controle via SMS; deze extra veiligheidscontrole activeert u via de site van DigiD. Vergeet niet om de keuzemogelijkheid ‘Altijd inloggen met de DigiD app of sms-controle’ op ‘actief’ te zetten.
  • Rekeningnummer waarop we uw pensioen mogen overmaken.
  • Toestemming van uw partner als u het partnerpensioen wilt uitruilen.
U bepaalt zelf de ingangsdatum van uw pensioen. U kunt geen pensioen aanvragen vanaf een datum die in het verleden ligt. Het is niet mogelijk om pensioen digitaal aan te vragen als u ouder bent dan 65 jaar of u uw pensioen al voor uw 65ste heeft uitgesteld.

Aanvraagformulier per post toesturen

U ontvangt ongeveer 5 maanden voor uw pensioenleeftijd een pensioenvoorstel en een aanvraagformulier. Als u ons voorstel accepteert, stuurt u het aanvraagformulier ingevuld naar ons terug.

Woont u in het buitenland?

Als u in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit heeft, kunt u ook een DigiD aanvragen. Op DigiD voor Nederlanders in het buitenland kunt u lezen hoe u dit doet. Heeft u geen Nederlandse nationaliteit, dan kunt u helaas geen DigiD aanvragen. Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefonisch aanvragen

U kunt uw pensioen ook telefonisch aanvragen bij onze Adviesgroep. Wij sturen u dan het aanvraagformulier met een voorlopige opgave per post toe. Als u ons voorstel accepteert, stuurt u het aanvraagformulier ingevuld naar ons terug.
Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw pensioen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.
Chat met SPMS