Uw inbreng

SPMS is een beroepspensioenfonds met een pensioenregeling speciaal voor zelfstandig werkende medisch specialisten. Wat er met uw geld en het geld van nog zo’n 18.000 vrijgevestigde medisch specialisten gebeurt, daar heeft u zelf natuurlijk invloed op.

Uw afgevaardigde behartigt uw belangen

De Vergadering van Afgevaardigden (VvA) van BPMS behartigt de pensioenbelangen van SPMS-deelnemers die zich hebben opgegeven als (buitengewoon) lid. De pensioenbelangen worden door circa 70 afgevaardigden vertegenwoordigd. In de praktijk is het namelijk niet goed werkbaar om een besluit tot wijziging van de SPMS-pensioenregeling voor te leggen aan alle individuele BPMS-leden. U heeft invloed en inspraak door uw mening te delen met uw afgevaardigde.

Overzicht afdelingen en afgevaardigden VvA

Risicopreferentieonderzoek

SPMS belegt uw pensioengeld. Een groot deel van uw pensioen bestaat uit rendement op de beleggingen. De hoogte hiervan is niet zeker. Door middel van onderzoek toetsen we hoe onze deelnemers aankijken tegen risico’s bij het beleggen. Zo kunnen we onze beleggingen beter laten aansluiten op uw wensen. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek stellen wij ons beleggingsbeleid vast.

Bekijk de uitkomsten van het onderzoek

Klantpanels

Regelmatig organiseert SPMS klantpanels. Bij SPMS zijn wij benieuwd naar uw mening over verschillende onderdelen van het nieuwe pensioenstelsel. Om een goed beeld te krijgen van uw wensen en verwachtingen voor het nieuwe pensioenstelsel, is uw input voor ons heel belangrijk. Wilt u een uitnodiging ontvangen voor de klantpanels? Meld u dan aan.

Rapportage klantpanel zomer 2022

Dit zeggen uw collega's

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief informeren wij u ook over het vernieuwde pensioenstelsel. Ontvangt u deze nog niet? Meld u dan nu aan.