Waarom beleggen wij?

U betaalt pensioenpremie. SPMS belegt deze premies. Waarom? Een spaarrekening levert niet genoeg op. Door te beleggen zorgen wij ervoor dat we de pensioenen kunnen uitbetalen, nu én in de toekomst. En dat de premie betaalbaar blijft.

Een goed pensioen tegen een aantrekkelijke premie – met oog voor de maatschappij. Dat is ons streven. Daarom beleggen wij.

Beleggen betekent risico’s aangaan. SPMS spreidt die risico’s. Over landen, sectoren, over verschillende soorten categorieën. Daarbij kijken we vooruit, naar de toekomst en de pensioenen die we dan moeten betalen. Ook houden we rekening met de impact van onze beleggingen op de maatschappij. En voldoet ons beleid aan de wettelijke regels voor pensioenbeleggen.

SPMS let op de beleggingskosten. Daarbij is een goede prijs-kwaliteit verhouding ons belangrijkste uitgangspunt. Soms kiezen we nu voor extra kosten. Daar heeft u in de toekomst voordeel van. Onze pensioenambitie staat altijd voorop. Daarom zijn hogere kosten soms gewenst om pensioenen uit te kunnen blijven betalen. Dat accepteren wij. SPMS evalueert regelmatig de kosten en stuurt bij waar nodig.

SPMS werkt samen met experts. BlackRock is onze adviseur op beleggingsgebied. Zij helpen ons het beleid te formuleren en ook bij het selecteren van vermogensbeheerders. Op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen werken wij samen met BMO Global Asset Management. Zij helpen ons bijvoorbeeld met stemmen op aandeelhoudersvergaderingen. Wij maken altijd vooraf afspraken met al onze experts en houden in de gaten of zij zich aan de afspraken houden.