Onze beleggingsresultaten

Door te beleggen zorgen wij dat we uw pensioen kunnen uitbetalen. Nu én in de toekomst. Uit onderzoek van First Pensions blijkt dat wij een van de best presterende pensioenfondsen zijn in Nederland. Onze dekkingsgraad is slechts 1,1%-punt gedaald in de periode 2007-2019. Gemiddeld daalden de dekkingsgraden met 32%-punt voor de top 50 Nederlandse pensioenfondsen.

SPMS is een stabiel fonds. In 2019 haalden we goede beleggingsrendementen. Ondanks veel politieke risico’s in de wereld. In 2019 groeiden de beleggingen harder dan de verplichtingen. Het beleggingsrendement bedroeg afgerond 23%. Het belegd vermogen steeg van 10,1 miljard euro naar 12,4 miljard euro. Lees ons jaarbericht over 2019 voor meer inzicht in onze beleggingsresultaten. Of bekijk ons volledige jaarverslag van 2019.

De dekkingsgraad geeft een beeld van onze financiële gezondheid. Het laat zien in hoeverre wij kunnen voldoen aan onze verplichtingen. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter. Bekijk de dekkingsgraden van de afgelopen jaren en maanden.