SPMS is genomineerd voor een PensioenPro Award

30 september 2022

SPMS is genomineerd voor een PensioenPro Award. We maken kans op een award voor onze inspanningen om ons pensioengeld verantwoord te beleggen. Wij zijn blij met deze nominatie en zien hierin een bevestiging van onze koers.

Thema Award Verantwoord Beleggen/ESG

Elk jaar deelt Pensioen Pro een aantal Awards uit. Dit zijn prijzen voor uitblinkers op verschillende punten in de pensioensector, waaronder Innovatie, Verantwoord beleggen, Communicatie, Diversiteit & Inclusie en Vermogensbeheer. SPMS is genomineerd in de categorie Verantwoord Beleggen/ESG.

Deze prijs wordt toegekend aan de kandidaat die op uitmuntende wijze ESG-factoren meeweegt/integreert en een helder ESG-beleid voert in strategie en beleggingspraktijk.

Gezond en duurzaam beleggen met een goed rendement

SPMS heeft de afgelopen jaren continu stappen gezet om duurzaamheid verder te integreren in haar beleid. Bijvoorbeeld met de aansluiting bij de Net Zero Asset Owner Alliance om in uiterlijk 2050 tot netto nul CO2-uitstoot te komen. Maar bijvoorbeeld ook met de keuze om nog meer te investeren in positieve oplossingen voor de wereld en dan vooral op onze hoofdthema’s: gezondheid en klimaat. In de nominatie zien we een bevestiging dat we op de juiste koers zitten.

Meer over hoe we beleggen leest u op onze pagina's over ons beleggingsbeleid.

Prijsuitreiking op 4 oktober

De voordracht voor deze vakprijzen is anoniem. De nominaties worden beoordeeld door een deskundige vakjury, bestaande uit Marike Knoef (Universiteit Leiden, Netspar) Loranne van Lieshout (Ortec Finance), Martijn Euverman (Sprenkels & Verschuren), Hedwig Peters (onafhankelijk consultant) en Stefan Lundbergh (Cardano). Dinsdag 4 oktober horen wij of we in de prijzen zijn gevallen.

Over PensioenPro

Pensioen Pro biedt dagelijks nieuws en achtergronden voor professionals in de pensioen- en beleggingswereld. De redactie van Pensioen Pro opereert journalistiek onafhankelijk en werkt zonder vooringenomenheid, onafhankelijk van politieke of commerciële belangen of invloeden.