Wat betekent het voor u

Om het pensioenfonds gezond te houden kiest SPMS ervoor om de premies te laten stijgen en de toekomstige pensioenopbouw te verlagen. Op die manier hoeven we de pensioenleeftijd niet te verhogen en kunnen we vasthouden aan een jaarlijkse indexering van 3% op uw pensioen.

Uw persoonlijke situatie

Wat de maatregelen voor u betekenen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en een aantal andere factoren. Allereerst natuurlijk uw leeftijd. De impact van de maatregelen is het grootst voor deelnemers die aan het begin van hun carrière staan en hun pensioen nog volledig moeten opbouwen. In deze grafiek ziet u de impact van de verlaging van de opbouw bij verschillende leeftijden.

Onafhankelijk advies over uw pensioen

De financieel planners van SPMS brengen samen met u de gevolgen voor uw situatie in kaart. Zij geven een helder inzicht in uw financiële situatie, volledig gericht op uw omstandigheden. Vraag daarom een onafhankelijk pensioenadvies aan.

In MijnSPMS vindt u per half januari uw nieuwe premiebedrag. Deze staat op uw premienota. Daarnaast vindt u in MijnSPMS ook een prognose van uw te bereiken pensioen.