Reactie op artikel Volkskrant

Op vrijdag 26 februari 2021 publiceerde de Volkskrant een kritisch artikel over de beleggingen van SPMS. Het artikel zet vraagtekens bij het gevoerde beleggingsbeleid van ons pensioenfonds.

SPMS staat midden in de maatschappij en de beleggingsportefeuille reflecteert dat. We beleggen op dit moment inderdaad in bierbrouwerijen, fastfoodketens en een aantal wapenproducenten. SPMS houdt zich hierbij aan haar beleid omtrent (gedeeltelijke) uitsluiting van wapens en tabak, bovenop de strenge nationale en internationale wetgeving.
Uit onderzoek en gesprekken blijkt dat medisch specialisten een goed pensioen willen én willen bijdragen aan een duurzame samenleving. Het maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid van SPMS neemt dit stap voor stap mee. De richting die SPMS daarbij kiest is naar méér uitsluiting, niet minder. Daarnaast blijven we een dialoog voeren met bedrijven met als doel hun duurzaamheid te vergroten.
Wij vinden het belangrijk om aan al onze deelnemers de boodschap mee te geven dat verduurzaming van de beleggingen prioriteit heeft, naast beheersing van de dekkingsgraad (128%).
Op onze website vindt u meer informatie over het MVB-beleid. Het onderwerp maatschappelijk verantwoord beleggen staat op de agenda van de Vereniging van Afgevaardigden op 16 maart 2021.

26-02-2021